Massage

Fysiurgisk massage er en dybdegående massage, der virker. På klinikken kombinerer vi oftest sportsmassagen med triggerpunktsmassage, da vi af erfaring ved, at det giver det bedste resultat – hurtigst muligt.

Massagen passer til alle både sportsfolk, kontorfolk, håndværkere mm.

Hvordan virker massage?

Massage virker bla. på:

  • Muskelsmerter – Forøger det bløde vævs smidighed (muskler, sener, ledbånd og muskelhinder).
  • Koordinerer musklernes naturlige spænding (tonus), og dermed skaber bedre muskelbalance.
  • Bevægeapparatets funktioner normaliseres.
  • Hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer og tilføre frisk, ilt- og næringsrigt blod.

Fysiurgisk massage er det rigtige valg for dig, hvis du har et specifikt problem såsom seneskedehindebetændelse, løberknæ, tennisalbue eller skinnebensbetændelse.

Massage bliver ofte brugt af sportsfolk for at lindre muskelømhed efter træning. Muskelsmerter og ømhed efter træning begynder normalt mellem 12 og 24 timer efter endt træning, og topper mellem 24 til 72 timer efter at træningen er afsluttet. Ved at stimulere lymfesystemet og blodcirkulation i kroppen, kan sportsmassage formindske muskeltræthed samt forsinke og reducere muskelømhed.

Massage & Muskler

Musklerne udgør ca. 40 pct. af kroppens vægt. Når musklerne arbejder, afgiver de affaldsstoffer i form af mælkesyre, kulilte og urinstof. Disse affaldsstoffer ledes naturligt bort fra musklerne af blodkredsløbet og lymfesystemet. Men hvis der ophobes for mange affaldsstoffer, som der fx gør, hvis vi sidder time efter time og spænder foran computeren, eller træner lidt for hårdt, så bliver musklen træt, stiv og øm. Massage løsner og blødgør musklen igen, og hjælper de ophobede affaldsstoffer væk.

Massage & Affaldsstoffer

En anerkendt, engelsk læge sammenlignede for over 100 år siden massage med et kloaksystem: Et godt kloaksystem holder dit hus rent og hygiejnisk, og leder affaldet ud. En god massage gør det samme ved din krop. Holder den sund og ren, og leder affaldet ud. Massage forbedrer blodcirkulationen som transporterer næringsstoffer, og ilt ud til kroppens celler. Samtidig føres affaldsstofferne med blodet væk fra cellerne. Massage sætter også skub i lymfesystemet, der spiller en afgørende rolle i kroppens udrensning af affaldsstoffer.

Massage & Huden

Massage forbedrer blodcirkulationen, og dermed også blodforsyningen til hudens celler. Det betyder bl.a., at næringen til hudcellerne forbedres. Derfor har massage også en god effekt på huden, da det får huden til at se sundere og friskere ud. Huden får mere farve og glød, og på sigt også glattere.

Recovery Boots – Læs mere her.

Massage & Nervesystemet

Massage har også en positiv virkning på kroppens nervesystem. Det er derfor, at massage virker beroligende, afstressende og stimulerende.book online klinik agervig

medlem af dansk behandlerforbund - klinik agervig