Kinesiotape

Kinesiotape som bruges til behandling af sportsskader og en række fysiske lidelser, er en elastisk bomuldstape.

Kinesiotape anvendes primært i forbindelse med genoptræning, og ømhed i muskler og sener. Tapen giver ekstra støtte og stabilitet uden, at det påvirker dit naturlige bevægelsesmønster og din blodcirkulation.

Tapen er også hyppigt anvendt til forebyggelse af skader, da kinesiotapen kan bruges til at holde led på plads, så man undgår skadelige yderpositioner.

Denne type tape benyttes ofte i den professionelle sportsverden som en vigtig del for at optimere restitutionen.

Hvad er kinesiotape

Kinesiotape er udviklet af den japanske kiropraktor og kinesiolog Dr. Kenso Kase i 1973. Ideen med tapen var, at udnytte kroppens naturlige helingsprocesser 24 timer i døgnet.

Kinesiotapen er lavet af bomuld med akrylbelægning, og vævet i bølger. Tapen er allegivenlig, har en vandafvisende overflade, så du kan have den på i bad.

Tapen sidder på huden hele døgnet i 4-6 dage ad gangen og giver lindring. Den kan kombineres med de andre behandlinger som f.eks. massage, kompression mm.

 

Kinesiotapens egenskaber

Tapens vigtigste egenskaber er:

  • Korrigere muskelfunktionen: Tapen er effektiv til at nedsætte muskelspændinger, øge restitutionen, og nedsætte muskeltræthed og kramper.

 

  • Forbedre blod -og lymfecirkulationen: Tapen hjælper kroppen med at fjerne affaldsstoffer, væske og blødninger ved at bevæge musklerne

 

  • Nedsætte smerter: Neurologisk undertrykkelse af smerter, sker ved at anvende tapen på det involverede område.

book online klinik agervig

medlem af dansk behandlerforbund - klinik agervig