Sportsakupunktur

Sportsakupunktur er en effektiv og populær behandlingsform indenfor sportsterapi.

Sportsakupunktur / Triggerpunktsakupunktur er en meget effektiv form for akupunktur, hvor der sættes tynde sterile engangnåle i triggerpunkter. Nålene kan både sættes i aktive punkter for behandling, eller i latente punkter for forebyggelse.

Hvordan virker sportsakupunktur?

Nålene er yderst effektive til, at aktivere og fremskynde kroppens egen helingsproces. Ved at stikke nålen i punktet, laver den en lille inflammation i musklen, derved aktiveres udskillesen af kortisol (anti-flammatorisk hormon) i kroppen. Kortisolen hjælper musklen med, at reparere sig selv.

Ved enhver skade/overbelastning/ømhed som kroppen oplever, udskiller den kortisol for at reparere skaden. Hvis kroppen oplever, at smerterne efter de pågældende skader bliver ignoreret, og brugen af det skadede område fortsætter, stopper kroppen udskillelsen af kortisol.

Kroppen gider ikke, at reparere på noget ejermanden ikke giver ro til at hele – så kan det jo ikke være vigtigt nok.
Ved at lave en lille skade i den gamle skade, for eksempel ved at sætte en nål eller give et mekanisk tryk i en øm muskel/triggerpunkt, minder man kroppen om, at man gerne vil, at den skal fortsætte med at udskille kortisol. Det er det samme en læge gør, når han eller hun giver en blokade – altså en behandling med binyrebarkhormon som er et kopi af kroppens naturlige kortisol.

book online klinik agervig

* Vi anvender KUN sterile engangnåle af høj kvalitet.

* Vær opmærksom på, at du får 4 måneders karantæne som bloddonor.

* Oplys altid om kroniske sygdomme/medicinforbrug inden behandling – Det er dit ansvar.

* Pr. d. 1. januar 2007 blev det tilladt alle, jævnfør reglerne om nåleakupunkturbehandling,      såvel for personer med som uden autorisation, at benytte nåleakupunktur i                              behandlingsmæssigt øjemed.

medlem af dansk behandlerforbund - klinik agervig